06 Μάιος 2015

Συνέντευξη με τον Χάρρυ Κ. Μπουγαδέλλη



Χάρρυ Κ. Μπουγαδέλλης
Αρχιτέκτων-Μηχανικός Ε.Μ.Π.

AETER  ARCHITECTS
Harry C. Bougadellis & Associate Architects S.A.
4 Evripidou Str., Athens, 17674, Greece
Tel.  +30 210 9407 980
Fax. +30 210 9407 981
www.aeter.gr
 

 
Ι.Ι.     Από πού αντλείτε δημιουργικότητα για τα έργα σας;
Χ.Μ. Kάθε αρχιτέκτονας αντλεί τη δημιουργικότητα και την έκφρασή του μέσα από ένα δικό του μορφολογικό λεξιλόγιο. Με το λεξιλόγιο αυτό διαμορφώνει αρμονικές προτάσεις. Έτσι κι εμείς, ανάλογα με τον χώρο, χρόνο και τις απαιτήσεις προσπαθούμε να προτείνουμε λύσεις οι οποίες θα καλύπτουν όλες τις προδιαγραφές και απαιτήσεις, εκφρασμένες μέσα από ένα αρμονικό λεξιλόγιο.


 
 
Ι.Ι.     Ποια ήταν η πιο όμορφη δημιουργία που έχετε κάνει με ανοξείδωτο χάλυβα και γιατί την ξεχωρίζετε;
Χ.Μ. Τον ανοξείδωτο χάλυβα τον χρησιμοποιούμε σε όλα μας τα έργα. Όπου τον χρησιμοποιούμε δίνει μια ιδιαίτερη ποιότητα και διαχρονικότητα στο έργο.
Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη δημιουργία που ξεχωρίζω. Όλες μ’ αρέσουν εξίσου όταν έχουν κατασκευαστεί και εξυπηρετούν σωστά τις συγκεκριμένες απαιτήσεις.
 


 
Ι.Ι.     Με τι κριτήρια θα επιλέγατε να χρησιμοποιήσετε τον ανοξείδωτο χάλυβα στα έργα σας;
Χ.Μ. Τα κριτήρια επιλογής του ανοξείδωτου χάλυβα στα έργα μας είναι η αντοχή στον χρόνο, το φινίρισμά του και το άριστο τελικό αισθητικό αποτέλεσμα.
 
 


Ι.Ι.     Ποια ήταν η πρώτη επαφή με τον ανοξείδωτο χάλυβα στα έργα σας;
Χ.Μ. Σαν μηχανικός η πρώτη επαφή με τον ανοξείδωτο χάλυβα προήλθε από τα πρώτα σχεδιαστικά όργανα που χρησιμοποίησα σαν φοιτητής, δηλαδή ο διαβήτης και το παχύμετρο.
Στην κατασκευή ήταν ανοξείδωτες κατασκευές κουπαστών και οικοδομικά μικροεξαρτήματα.
 


  
Ι.Ι.     Πιστεύετε πως ο ανοξείδωτος χάλυβας θα συνεχίσει να υπάρχει σε μελλοντικά έργα;
Χ.Μ. Ο ανοξείδωτος χάλυβας θα συνεχίσει να υπάρχει και να τον χρησιμοποιούμε έως ότου βρεθεί νέο φθηνότερο υλικό, που να πληροί τις προδιαγραφές του.
 
 


Ι.Ι.    Τι συμβουλές θα δίνατε σε ένα νέο επαγγελματία που θα χρησιμοποιούσε τον ανοξείδωτο χάλυβα στα έργα του;
Χ.Μ. Εάν ο μηχανικός θέλει να μην έχει προβλήματα συντήρησης,  να έχει ποιότητα στην κατασκευή του, διαχρονικότητα και αισθητικό αποτέλεσμα, τότε η χρήση του ανοξείδωτου χάλυβα είναι επιβεβλημένη.
 
 


Ι.Ι.     Πείτε μας δυο λόγια για τη συνεργασία σας με την Ieronimakis Inox:
Χ.Μ. Η συνεργασία μου με την Ieronimakis Inox ήταν πάντοτε υψηλού επιπέδου. Η εξειδίκευση της συγκεκριμένης εταιρείας στο συγκεκριμένο μέταλλο μας δίνει τη δυνατότητα να εμβαθύνουμε περισσότερο στις δυνατότητες του υλικού και από κοινού μαζί τους να καταλήγουμε σε ένα άριστο αισθητικά και ποιοτικά κατασκευαστικό αποτέλεσμα.

 
CERTIFICATE