21 Ιούλιος 2015

Ο Κωνσταντίνος Μετζητάκος (Project /Construction Manager at Louis Berger Group,Systra,Canarail,SCEC RPMC) μας μιλά για την επιτυχημένη πορεία του στη μηχανική αναπολώντας στιγμές από τη μέχρι τώρα καριέρα του



I.I.     Από πού αντλείτε δημιουργικότητα για τα έργα σας;
K.M.   Από τη φύση.


I.I.     Ποια ήταν η πιο όμορφη μέχρι τώρα δημιουργία σας με παρουσία ανοξείδωτου χάλυβα και γιατί την ξεχωρίζετε;
K.M.    Χωρίς να θέλω να ξεχάσω κάποιο από τα «παιδιά» μου, θεωρώ ότι ο Σταθμός Ελαιώνας (τομές σήραγγας-σφαίρας) κέρδισε τις εντυπώσεις τόσο λόγω πολυπλοκότητας επίλυσης-όγκου όσο και κατασκευής (ΞΕΝΥΧΤΙΑ!).


I.I.     Με τι κριτήρια θα επιλέγατε τον ανοξείδωτο χάλυβα στα έργα σας;
K.M.    Ανθεκτικότητα, ποιότητα, φινίρισμα, καλαισθησία, αρχιτεκτονική προέκταση, λειτουργικότητα, υγιεινή, συντήρηση.


I.I.     Ποια ήταν η πρώτη επαφή με τον ανοξείδωτο χάλυβα στα έργα σας;
K.M.    Έτος 2001-2002 επέκταση Μετρό, Γραμμή «Εθνική Άμυνα-Δουκίσσης Πλακεντίας» Σταθμός Χαλανδρίου – Ieronimakis Inox.


I.I.     Πιστεύετε πως ο ανοξείδωτος χάλυβας θα συνεχίσει να υπάρχει σε μελλοντικά έργα;
K.M.    Φυσικά, έχοντας υπόψη κοστολογικές αναφορές και απαιτήσεις μελετών-πελατών. Είναι από τα πλέον δημοφιλή υλικά και φιλικά προς τον άνθρωπο.


I.I.     Τι συμβουλές θα δίνατε σε ένα νέο επαγγελματία που θα χρησιμοποιούσε τον ανοξείδωτο χάλυβα στα έργα του;
K.M.    Να πρωτοτυπήσει, να «διασκεδάσει», να συμβουλευθεί «έμπειρους» κατασκευαστές και να «τολμήσει»! Το αποτέλεσμα θα το δικαιώσει!


I.I.     Πείτε μας δυο λόγια για τη συνεργασία σας με την Ieronimakis Inox:
K.M.    Δεν έχω λόγια! (Εμπειρία-συνεργασία-αλληλευγγύη-λύσεις-πρωτοπορία-συναδελφικότητα-αμμεσότητα- κατανόηση) ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΕ ΑΡΜΟΝΙΑ! Έχω να ανακαλώ στη μνήμη μου τα «καλύτερα» ακόμη κι όταν οι συνθήκες ήταν πολύ αντίξοες! Εύχομαι καλή συνέχεια στη νέα γενιά με αρμονία, επιτυχίες και ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα με έμαθε ο «ΜΑΣΤΟΡΑΣ» Γιώργος Ιερωνυμάκης.
 
 
 
 
CERTIFICATE